Artykuł sponsorowany

Restauracja jako miejsce organizacji wesela

Restauracja jako miejsce organizacji wesela

Wybór odpowiedniego miejsca na weselne przyjęcie jest bardzo ważny. Decyzja ta wpłynie na jakość zabawy, a przecież wiadomo, że każdy swój ślub i wesele chcę zapamiętać jak najprzyjemniej.  Przed podjęciem wyboru warto poczytać o wszystkich możliwościach. Sprawdź, jakie są plusy organizowania wesela w restauracji. Dowiedz się, kiedy najlepiej zarezerwować termin.

Jakie są plusy wesela w restauracji?

Olbrzymim plusem wesela w restauracji jest profesjonalna obsługa kelnerska. Organizując wesele w takim miejscu, będziesz miał pewność, że wszystko dopięte będzie na ostatni guzik.

Dodatkowo przed zarezerwowaniem sali, niezobowiązująco, będziesz mógł przyjść na obiad z rodziną do danego lokalu i sprawdzić, czy przyszykowane jedzenie spełnia twoje oczekiwania i czy odpowiada ci sposób traktowania gości.

Wesele w restauracji jest gwarancją kompleksowej obsługi. Para młoda nie musi się niczym martwić, dzięki czemu może skupić się na sobie nawzajem, gościach i dobrej zabawie. Jest to bardzo ważne w tym szczególnym dniu.

Kiedy zarezerwować przyjęcie w restauracji?

Jeżeli chodzi o rezerwację terminu, wszystko zależy od czasu, w którym chcemy zorganizować wesele. Soboty w takich miesiącach jak czerwiec, sierpień czy wrzesień wymagają rezerwacji z rocznym, półtorarocznym lub nawet dwuletnim wyprzedzeniem.  Jeżeli zdecydujemy się na grudzień, styczeń lub luty, rezerwacji możemy dokonać nawet pół roku przed.

Wszystko zależy od obłożenia i lokalizacji miejsca. Nigdy nie warto czekać na ostatnią chwilę. Im szybciej zarezerwujesz termin w restauracji, tym większe prawdopodobieństwo, że twoje przyjęcie odbędzie się w wymarzonym miejscu.

O co warto zapytać?

Zanim wybierzesz się do restauracji, przygotuj sobie listę pytań tak, aby o niczym ważnym nie zapomnieć w trakcie rozmowy. Takie rozwiązanie wiele ułatwia. Może się przecież zdarzyć, że coś zostanie pominięte.

Należy omówić warunki umowy – zapytać się, jaka jest jej treść. Trzeba dokładnie określić, co jest w cenie menu weselnego, a za co trzeba będzie dodatkowo zapłacić. Dzięki tym pytaniom unikniemy nieporozumień i niedomówień – tłumaczy doświadczony pracownik restauracji PZM.


Zawsze warto dowiedzieć się, jaka jest pojemność sali bankietowej – liczba gości może ulec zmianie. Dobrze też upewnić się, że w dniu przyjęcia nie będą odbywać się inne imprezy – chcemy przecież, aby czas wesela był wyjątkowy. Istotna jest również możliwość wynajęcia pokoi. Taka informacja jest bardzo cenna i warto ją zdobyć jak najwcześniej.

Oceń artykuł (2)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz