Artykuł sponsorowany

Pizzeria 105: Czym charakteryzuje się prawdziwa kuchnia włoska?

Pizzeria 105: Czym charakteryzuje się prawdziwa kuchnia włoska?

Kuchnia włoska kojarzona jest przeważnie z makaronami i pizzą. W niemal każdej restauracji w Polsce, ale też w innych krajach na świecie widnieją w menu potrawy inspirowane daniami z Italii. Jednak smaczne pasty czy drożdżowe placki z mąki durum z sosem i dodatkami wymagają poza przepisem, doświadczenia, serca do gotowania i pasji, takiej, jaka drzemie w Pizzerii 105 w Rawie Mazowieckiej. Czym powinna charakteryzować się dobra kuchnia włoska?

Jakie potrawy są tradycyjnymi daniami kuchni włoskiej?

Najsłynniejszą tradycyjną potrawą kuchni włoskiej jest pizza. Jak informuje nas pracownik restauracji Pizzeria 105 w Rawie Mazowieckiej:

Włochy słyną z dań mącznych takich jak: pizza, lasagne oraz spaghetti. Oczywiście są jeszcze inne rodzaje potraw rodem z Italii choćby w postaci pierożków czy risotto, ale te wymienione wyżej są najbardziej rozpowszechnione w świecie. Ważne, by przygotowane były w 100% ze świeżych, najlepszych jakościowo składników i przypraw oraz oparte o sprawdzone receptury. To w połączeniu z pasją i doświadczeniem gwarantuje ich wyśmienity smak i zadowolenie klienta.

Czym charakteryzuje się kuchnia włoska?

Jak wyjaśnia nam nasz rozmówca najtrudniejsze w prowadzeniu kuchni stylizowanej, jest powstrzymanie się przed modyfikacją dań, dołożeniem swej cząstki, jako kucharza, innego od przyjętych za standard zestawu przypraw, czy też poszczególnych produktów regionalnych. W Pizzerii 105 będącej jedną z najszybciej rozwijającej się sieci restauracji w Polsce. Od samego początku istnienia firmy tj. od 1999 roku przywiązuje się wagę do podkreślania wyjątkowości potraw z Italii przez rygorystyczne przestrzeganie podstawowych tradycyjnych elementów kuchni śródziemnomorskiej. We wspomnianym punkcie możesz zjeść na miejscu, bądź zamówić pizzę na wynos opartą o regionalne włoskie przyprawy (oregano, bazylia, pieprz, estragon, tymianek, rozmaryn) i sery (np.parmezan, mozzarella, ricotta, mascarpone, gorgonzola) czy też szynkę parmeńską oraz oczywiście pomidory.

Opracowanie:
Rawa Mazowiecka, 1 Maja 14
tel. 512 500 105
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz