Artykuł sponsorowany

Pączki – słodki przysmak w niejednej odsłonie.

Pączki – słodki przysmak w niejednej odsłonie.

W Polsce zajadamy się nimi w Tłusty Czwartek, na amerykańskich filmach ciężko dostrzec policjanta bez donuta w ręku. Pączki pod różną postacią podbiły nasze podniebienia. Są idealnym dodatkiem do porannej kawy, sycącą przekąską w ciągu dnia i doskonałym poprawiaczem nastroju. Możemy wybierać pośród licznych kształtów, różnych nadzień, polew i dodatków. Jakie słodkości są najbardziej popularne?

Tradycyjne pączki

Klasyczne, krągłe pączki możemy spotkać w każdej cukierni. Są miękkie, puszyste i niesamowicie pyszne. Najlepiej  smakują jeszcze ciepłe, choć rzadko mamy okazję delektować się nimi właśnie wtedy. Tradycyjne pączki charakteryzuje niesamowity drożdżowy zapach, który sprawia, że mamy ochotę pochłonąć je jak najszybciej. Na pochwałę zasługuje również ich bogate wnętrze. Do nadziewania tych słodkości najczęściej stosuje się powidła śliwkowe, konfiturę różaną lub wszelkiego typu dżemy. Możemy spotkać też pączki z czekoladą lub nadzieniem waniliowym. Jedno jest pewne- każdy znajdzie coś dla siebie.

Amerykańskie donuty

Amerykańskie pączki z dziurką na dobre podbiły świat. Od tradycyjnych słodkości wyraźnie różnią się kształtem i brakiem nadzienia. Ostatnia cecha jest jednak mocno dyskusyjna, ponieważ producenci donutów, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów, coraz częściej oferują amerykańskie pączki z nadzieniem. Doskonałym przykładem może być firma Vandemoortele, która produkuje pyszne donuty z wypełnione malinową konfiturą. W ofercie przedsiębiorstwa znajdziemy także bajecznie kolorowe donuty z piankami marshmallow, z polewą kakaową, cukrem i białą wanilią. Wszystkie tworzone są z wysokiej jakości składników, czemu zawdzięczają wyjątkowy smak. Na zlecenie klienta istnieje możliwość dowolnego przystrojenia donutów. Firma jest także producentem głęboko mrożonych produktów cukierniczych i pieczywa.

Inne amerykańskie słodkości i nie tylko

Oprócz amerykańskich pączków, na wyróżnienie zasługują także muffiny. Te charakterystyczne babeczki zna każdy. Są łatwe do przygotowania, ale najlepiej smakują przyrządzone według tradycyjnych, amerykańskich receptur. Właśnie takie słodkości znajdziemy w Vandemoortele. Dużym zainteresowaniem klientów cieszą się muffiny z podwójną i potrójną czekoladą. Największego łasucha z pewnością zadowoli muffin premium z orzechowym wnętrzem. Dla tych, którzy skrupulatnie liczą kalorie idealna będzie mieszanka mini muffinów na jeden kęs lub waniliowa słodkość bez żadnych dodatków. Przedsiębiorstwo zajmuje się także wyrobem rogalików z nadzieniami oraz ciastek półfrancuskich. Bardzo chodliwym towarem są także ciasta takie jak tarty, sernik bądź ciasta z kremami.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz