Artykuł sponsorowany

Naturalne, zdrowe konfitury z owoców oferowane przez firmę Spichlerz

Naturalne, zdrowe konfitury z owoców oferowane przez firmę Spichlerz

Konfitury wielu osobom kojarzą się z smakiem dzieciństwa, kiedy to babcia zapełniała nimi domowa spiżarnię. Gęste, naturalnie przyrządzane konfitury posiadają wyjątkowe walory smakowe i odżywcze, nieporównywalnie lepsze od tych na pólkach sklepowych, mających w sobie dodatek barwników i substancji konserwujących. Jeżeli pragniesz spróbować tradycyjnych przetworów owocowych, to warto skorzystać z oferty firmy Spichlerz, a na pewno nie pożałujesz.

Domowy, niepowtarzalny smak konfitur zamknięty w słoiku

Czy można cofnąć się w czasie i jeszcze raz znaleźć się na wakacjach u babci na wsi? Kiedy to podjadało się pyszne owoce i dżemy prosto ze słoika?  Niestety, czas płynie nieubłagalnie i nie da się go cofnąć, ale można potwornie spróbować naturalnych smaków prawdziwych konfitur, przyrządzanych według tradycyjnych receptur, będących niegdyś symbolem polskiej wsi. Takie w swojej ofercie posiada doświadczona firm Spichlerz, wytwarzająca różne naturalne przetwory owocowe tylko z wyselekcjonowanych owoców. Dobra konfitura powinna być gotowana długo, na wolnym ogniu, aby naturalnie uzyskała gęstą konsystencję, z minimalnym dodatkiem cukru, tylko z dojrzałych owoców. Długi termin przydatności przetworów jest wynikiem przeprowadzania procesu pasteryzacji, według tradycyjnych zaleceń.

Jeżeli zainteresujesz się ofertą firmy Spichlerz, będziesz mógł skosztować tradycyjnych receptur konfitur z malin, truskawek, wiśni, porzeczek, borówek amerykańskich, kiwi, mango, ananasa, cytryny, pomarańczy, papai. Bezcenny jest również smak najwyższej jakości powideł śliwkowych czy dżemów z brzoskwini Dzięki tym przetworom w prosty sposób, będziesz mógł cieszyć się smakiem i witaminami przez cały rok. Własnoręcznie wykonane konfitury są zdrowsze, smaczniejsze i zachowują dużo więcej witamin, ponieważ przygotowane są ze świeżych owoców. Wszystkie oferowane przez firmę Spichlerz przetwory są produkowane bez dodatku chemicznych substancji czy polepszaczy smaku. Tajemnica pysznego smaku ukryta jest w tradycyjnych przepisach, będących jednymi z najstarszych, dzięki czemu w każdym słoiku zamknięty jest niepowtarzalny smak i aromat.

Wszechstronne zastosowanie naturalnych konfitur

Naturalne konfitury oraz przetwory owocowe jak soki i owoce w syropie mają bardzo wiele zastosowań. Można jeść konfitury na kanapkę, z naleśnikami, a także stosować jako składnik ciast i deserów, dodawać do herbaty lub innych potraw (np. śliwki w syropie świetnie sprawdzają się jak dodatek uszlachetniający do mięs). Maliny świetnie sprawdzają się podczas przeziębień i wiosennego przesilenia, gdy nasza odporność jest znacząco obniżona. Głęboki smak i mnóstwo składników odżywczych pozwalają skutecznie zadbać o nasz zdrowie. Nowoczesna linia produkcyjna doświadczonej firmy Spichlerz z Krakowa, daje możliwość konkurowania na rynkach Unii Europejskiej i zadowolenia wszystkich, nawet najbardziej wymagających klientów. Dobrym pomysłem jest również podarowanie estetycznie zapakowanych konfitur czy owoców firmy Spichlerz w słoiki o różnych pojemnościach, bliskiej osobie, która bez wątpienia również doceni naturalny smak, aromatycznych i dojrzałych owoców. 

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz