Artykuł sponsorowany

Mawa Makowiecki Waligórski sp.j. – Opakowania jednorazowe do gastronomii

Mawa Makowiecki Waligórski sp.j. – Opakowania jednorazowe do gastronomii

W wielu działach gastronomii używa się opakowań jednorazowych np. do zdobywającej coraz większą liczbę fanów usługi dań na wynos. Celem zachowania odpowiednich walorów smakowych, temperatury dań, należy stosować naczynia najwyższej klasy. Te z firmy Mawa Makowiecki Waligórski Sp.j. spełniają wszelkie normy i atesty przewidziane prawem. Jakie opakowania jednorazowe można używać w gastronomii?

Opakowania jednorazowe dla gastronomii – restauracje, cukiernie, bary

Opakowania jednorazowe wykorzystywane są w lokalach typu fast food, czy firmach cateringowych. Jak informuje nas ekspert z firmy Mawa Makowiecki Waligórski Spółka Jawna w Lesznie:

To artykuł często spotykany w restauracjach, które oferują usługi zamawiania jedzenia na wynos, bądź z dowozem. Drugą grupą odbiorców naczyń jednorazowego użytku są cukiernie, dla których niezbędne są kartonowe opakowania na ciasta, ciasteczka czy pączki.

Opakowania dla gastronomii – bezpieczne i trwałe

Zgodnie z dyrektywami UE już od lipca 2021 roku restauratorzy i inni przedsiębiorcy wykorzystujący na co dzień dużo opakowań jednorazowych, zmuszeni zostaną do wycofania tych plastikowych i niebezpiecznych dla środowiska. Ratunkiem dla nich są eko-opakowania jednorazowe całkowicie biodegradowalne. Produkuje się je z papieru, włókien naturalnych. Takie towary oferuje przedsiębiorstwo Mawa z Leszna – partner w Grupie Odra Pak. Jak informuje nasz rozmówca, poza bogatą ofertą pudełek „na wynos” w firmie dodatkowo można zaopatrzyć się w profesjonalną chemię czyszczącą, artykuły higieniczne, papier tłuszczoszczelny, półpergamin, papiery do pieczenia oraz produkty do utrzymania czystości (np. ścierki, gąbki, druciaki, rękawice, czy też wiadra kosze, mopy, miotły i ściągaczki).

Opakowania jednorazowe zdecydowanie usprawniają prowadzenie lokali gastronomicznych. Pełnią nie tylko funkcje ochronne, ale także reprezentacyjne. Pozwalają budować markę, a do tego posiadają wszelkie niezbędne atesty kontaktu z żywnością.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz