Artykuł sponsorowany

Jak rozpoznać dobry chleb?

Jak rozpoznać dobry chleb?

W naszym kraju chleb stanowi istotne źródło energii i podstawę diety. Niestety, w obecnych czasach coraz trudniej o dobry chleb, wypiekany z naturalnych składników. W sklepach spożywczych często mamy do dyspozycji chleb pełen sztucznych dodatków, rozmrażany na miejscu. Dlatego, chleb i wyroby cukiernicze należy kupować w sprawdzonej piekarni, która cieszy się zaufaniem klientów. Po czym poznać dobry chleb? Podpowiadamy.

Sprawdzaj co kupujesz

Nie ulega wątpliwości – chleb stanowi podstawę odpowiednio zbilansowanej diety i dostarcza nam wielu ważnych składników odżywczych np. witamin z gruby B oraz substancji mineralnych takich jak żelazo, potas, magnez, wapń i fosfor. Chleb wypiekany na prawdziwym zakwasie bez zbędnych ulepszaczy stanowi świetne źródło energii. W dobrym chlebie nie ma miejsca na sztuczne dodatki, barwniki i konserwanty! Gdzie kupować dobre pieczywo? Warto postawić na zaufaną piekarnię, która stawia na prawdziwe, naturalne składniki takie jak mąka, woda, zakwas lub drożdże. Pyszne chleby razowe, żytnie, pszenne, bułki i wyjątkowe wyroby cukiernicze – babki, ciastka i torty znajdziemy w renomowanej piekarni Grabowski w Otmicach, w województwie opolskim. Piekarnia działa z sukcesami od ponad 20 lat i oferuje wyroby najwyższej jakości. Oprócz stałej oferty piekarnia realizuje także zamówienia indywidualne.

Piekarnia z tradycjami vs chleb z supermarketu

To, co jemy, ma ogromny wpływ na naszą sylwetkę, stan zdrowia i samopoczucie. Dlatego nie traktujmy swojego ciała jak śmietnik, do którego możemy wrzucić wszystko. W obecnych czasach chleb nie musi być zdrowy – może być pełen chemii, która nam szkodzi. Dlatego zawsze wybierajmy produkty naturalne, które powstały według autorskich receptur i z najlepszych składników. Takie pieczywo stanie się wspaniałym uzupełnieniem diety i świetnym źródłem energii dla całej rodziny.

Po jakie pieczywo powinniśmy sięgać najczęściej?

Pieczywo ma być smaczne, sycące i bogate w wartości odżywcze. Dlatego najlepiej sięgać po chleb żytni, który jest najbogatszy w cenne dla nas witaminy, minerały i błonnik. Jedzenie takiego pieczywa sprzyja smukłej sylwetce i zdrowiu. Warto sięgać także po chleby wzbogacone pestkami i ziarnami. Oczywiście nie oznacza to, że nie możemy skusić się na kanapkę z chleba pszennego lub kajzerkę – po prostu, jako podstawę diety traktujmy chleb żytni, a od czasu do czasu sięgamy po dobrej jakości pieczywo pszenne.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz