Artykuł sponsorowany

Jak działają producenci majonezu, ketchupu i musztardy

Jak działają producenci majonezu, ketchupu i musztardy

Według statystyk najczęściej wykorzystywanymi przez Polaków dodatkami spożywczymi do dań są: majonez, musztarda, ketchup, a także sosy majonezowe i pomidorowe. Rynek produkcji i sprzedaży majonezu w Polsce dynamicznie się rozwija, dlatego też producenci tychże wyrobów unowocześniają swoje systemy produkcyjne. Tak jest w przypadku przedsiębiorstwa produkcyjnego Elma, którego polityka zarządcza nastawiona jest na restrykcyjne przestrzeganie wymagań związanych z procesem technologicznym.

Szeroki asortyment

Bardzo duże spożycie roczne ketchupu, majonezu i różnego rodzaju sosów przez statystycznego Polaka spowodowało, że rynek produkcji tychże wyrobów oferuje dzisiaj bardzo szeroki asortyment. Tak jest w przypadku firmy Elma, która, aby sprostać oczekiwaniom klientów bezpośrednich (tj. sklepy, hurtownie, restauracje) i pośrednich (osób, które kupią w punktach sprzedaży ich wyroby), przygotowuje całą gamę produktów. Są nimi majonezy dekoracyjne, sałatkowe, gastronomiczne, ketchupy łagodne, pikantne, musztardy, sosy pomidorowe, a także sosy majonezowe o różnych smakach (np. czosnkowo-koperkowe, śmietanowe, hamburgerowe czy tysiąca wysp).

Nowoczesne systemy sanitarne

Producent majonezów, sosów pomidorowych i majonezowych, a także ketchupu, jakim jest firma Elma, swoją jakość, wiarygodność i pozytywny wizerunek buduje między innymi na restrykcyjnym przestrzeganiu wszystkich procesów związanych z wytwarzaniem artykułów spożywczych. To dlatego producent ten wdrożył takie systemy jakościowe jak HACCP, GHP czy GMP. Są to kolejno analiza zagrożeń i krytycznych punktów kontroli, dobra praktyka higieniczna oraz dobra praktyka produkcyjna. To właśnie te systemy higieniczno-sanitarne pozwalają na bezpieczne, zdrowe i ekologiczne wytwarzanie majonezu oraz innych produktów – wszystkie linie produkcyjne w firmie Elma, a także jej pracownicy są kontrolowani pod kątem sanitarnym.

Indywidualne zamówienia

Najlepsi producenci majonezów, ketchupów i innych rodzajów sosów są nastawieni na obsługę hurtową zarówno małych, jak i dużych sklepów, a także różnych punktów gastronomicznych oraz hurtowni spożywczych. Firma Elma wyróżnia się również realizacją zamówień pod indywidualne wytyczne klientów. Chętnie z jej usług korzystają w tym zakresie sieci restauracji, które chcą zdobyć przewagę nad konkurencją.

Produkty proekologiczne

Polityka produkcyjna firmy Elma jest proekologiczna. Składają się na nią dwie strategie produkcyjne. Pierwsza z nich zakłada wytwarzanie artykułów spożywczych w sposób ekologiczny (dzięki nowoczesnym liniom produkcyjnym i niegenerowaniu szkodliwych odpadów przemysłowych). Druga zaś związana jest z samymi wyrobami. Majonezy, sosy majonezowe, sosy pomidorowe, a także ketchupy firmy Elma niemal nie zawierają konserwantów i są przygotowywane według tradycyjnych receptur, z wysokiej jakości składników pochodzących od sprawdzonych gospodarstw rolnych.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz