Artykuł sponsorowany

Hurtowa sprzedaż i dowóz warzyw

Hurtowa sprzedaż i dowóz warzyw

Warzywa są niezbędnym elementem diety, a ich sprzedaż na rynkach międzynarodowych wciąż utrzymuje się na bardzo wysokim poziomie. To zatem podstawowy produkt spożywczy oferowany w rozmaitych sklepach wielobranżowych. Ważnym elementem jest współpraca między sprzedawcą a dostawcą zajmującym się hurtową sprzedażą warzyw. Co proponują najlepsze firmy działające w tej branży?

Jakie warzywa najlepiej sprzedają się w Polsce?

Polski rynek wykazuje spore zapotrzebowanie na różnego rodzaju świeże artykuły spożywcze. Należą do nich przede wszystkim owoce oraz warzywa. Są ważnym elementem zbalansowanej, zdrowej diety, ale wyróżniają się też doskonałym smakiem. W przypadku warzyw w Polsce najchętniej wybierane przez konsumentów są ziemniaki, kapusta, papryka, pomidory oraz ogórki. Decydując się na ich hurtowy zakup, wybierzmy sprawdzonego dostawcę. Jest nim PHU Jarex – firma, która dla swoich klientów przygotowała ofertę wysokiej jakości pomidorów oraz ogórków.

Asortyment dotyczy ogórków zarówno szklarniowych, jak i gruntowych. Pomidory natomiast proponowane są także w kilku wariantach, jednak niezależnie od oznaczenia i kalibru wyróżnia je I klasa jakości. Warzywa te różnią się rozmiarem – średnica wynosi od 57 do nawet 102 mm. Dzięki współpracy ze sprawdzonym dostawcą w zakresie hurtowej sprzedaży pomidorów czy ogórków takie produkty spożywcze mogą znaleźć się na półkach naszego sklepu czy restauracji. Jak wygląda ich transport?

Dowóz warzyw w ramach sprzedaży hurtowej

Nabycie pomidorów czy ogórków w sporych ilościach wiąże się z koniecznością dostarczenia ich do miejsca wskazanego przez klienta. Dobrym wyborem będzie dostawca, którego usługi nie ograniczają się jedynie do sprzedaży warzyw, ale też ich dostawy. Przy dowozie istotny jest rodzaj opakowania, jaki zastosowany został do konkretnych artykułów spożywczych. Ogórki szklarniowe czy gruntowe najbezpieczniej jest pakować w specjalne worki foliowe, które mieszczą od 5 do 10 kg warzyw. Rozwiązaniem są też trwałe kartony.

Następnie warzywa trafiają na europalety, gdzie są poddawane tzw. bandowaniu. To rodzaj zabezpieczenia poprzez użycie najczęściej taśm spinających. W ten sposób do sklepów wielkopowierzchniowych, restauracji, zakładów przetwórstwa i wielu innych firm kupujących warzywa hurtowo, artykuły spożywcze tego typu są dostarczane świeże oraz pozbawione uszkodzeń mechanicznych. Hurtowa sprzedaż i dowóz warzyw powinny zatem być realizowane przez tego samego dostawcę – to znaczne ułatwienie dla nabywcy i obniżenie kosztów związanych z realizacją zamówienia.

Opracowanie:
Nowy Nakwasin 65
tel. 663 209 880
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz