Artykuł sponsorowany

Dystrybucja pieczarek. Gdzie zaopatrzyć się w pieczarki dla gastronomii?

Dystrybucja pieczarek. Gdzie zaopatrzyć się w pieczarki dla gastronomii?
Nie ulega wątpliwości, że pieczarki należą do grona najpopularniejszych grzybów stosowanych w polskiej kuchni. Stanowią one składnik niezliczonej ilości potraw, chętnie są również spożywane jako przysmak sam w sobie bądź dodatek do innych dań. Ogromne zapotrzebowanie na pieczarki wymusza na lokalach gastronomicznych korzystanie z usług jedynie sprawdzonych firm dystrybucyjnych. Po czym rozpoznać dystrybutora godnego zaufania?

Wieloletnie doświadczenie

Firmy funkcjonujące na rynku od lat automatycznie wzbudzają większe zaufanie, niż przedsiębiorstwa, które powstały stosunkowo niedawno. Dlaczego tak się dzieje? Ponieważ aby przetrwać na rynku firma musi posiadać produkty wysokiej jakości, tylko w ten sposób zyskuje przychylność klientów. Rynek bardzo skutecznie weryfikuje, które przedsiębiorstwa spełniają wymogi w kwestii jakości i bezpieczeństwa produktów – te, które proponują towar niskiej jakości, zwykle bardzo szybko z niego wypadają, bowiem nie są w stanie sprostać tempu narzuconemu przez konkurencję. Jednym z uznanych dostawców pieczarek jest spółka Lomania, funkcjonująca na polskim rynku już od 1994 roku.

Ilość dostawców

O rzetelności firmy specjalizującej się w dystrybucji artykułów żywnościowych – w tym pieczarek – świadczy ilość hodowców, z którymi współpracuje. Świetnym przykładem jest spółka Lomania, która skupuje towar od ponad 100 dostawców z całej Polski i wciąż rozwija swoją sieć dostawczą. Korzystając z jej usług możemy mieć pewność, że zakupione produkty spełniają najwyższe normy jakościowe.

Zaawansowana kontrola jakości

Produkty, które wychodzą od dystrybutora powinny przechodzić kontrolę jakości i być przetwarzane zgodnie z zasadami tzw. Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Tylko dystrybutor, który wdrożył w swoich zakładach stosowne procedury obróbki i kontroli może zagwarantować, że kupione przez nas artykuły spożywcze są bezpieczne. Dla firm gastronomicznych bezpieczeństwo żywności, którą podaje się klientom jest sprawą priorytetową.

Oferta

Rozbudowana oferta to ogromna zaleta dystrybutora żywności. Przed nawiązaniem współpracy warto zapoznać się jakie produkty proponuje dana firma. W przypadku pieczarek mogą to być produkty świeże, blanszowane, pasteryzowane bądź sterylizowane – każdy powinien być sprzedawany w stosowanym opakowaniu.

Opinie o dystrybutorze

Niemniej ważne w wyborze dystrybutorów produktów spożywczych są opinie na jego temat wśród dostawców lub dotychczasowych odbiorców. Warto poszukać klientów, którzy mieli już doświadczenia z daną firmą i zapytać o przebieg współpracy oraz jakość produktów.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz