Artykuł sponsorowany

Dlaczego warto zaopatrywać się w wołowinę w firmie Eco-Beef?

Dlaczego warto zaopatrywać się w wołowinę w firmie Eco-Beef?

Niezależnie od tego czy prowadzisz punkt gastronomiczny, czy jesteś właścicielem sieci sklepów – z pewnością zależy Ci na wysokiej jakości oferowanych produktów mięsnych. Wybór dostawcy wołowiny nie powinien być więc przypadkowy – kluczowe jest znalezienie zakładu rozbioru mięsa, który spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających konsumentów. W artykule wyjaśniamy, czym się kierować przy nawiązywaniu współpracy i przedstawiamy ofertę zakładu Eco-Beef.

Przede wszystkim bezpieczeństwo!

Wybierając firmę, której zostanie zlecony ubój i rozbiór wołowiny, trzeba zwrócić uwagę na to, czy przedsiębiorstwo spełnia wszystkie wymogi prawne. A także,  czy żywność przechowywana jest w bezpiecznych i higienicznych warunkach. To niezmiernie ważne - przede wszystkim ze względu na zdrowie konsumentów. Decydując się na współpracę z Eco-Beef nie trzeba się jednak martwić o ten aspekt. Mięso przygotowywane jest tam zgodnie z wymaganiami systemu HACCP, IFS i BRS. Dodatkowo, dyrekcja firmy określiła cztery podstawowe kierunki działań, których celem jest podniesienie standardu żywności. Zaliczyć do nich można m.in. podnoszenie standardów technicznych infrastruktury i wyposażenia czy doskonalenie metod produkcyjnych.

Postaw na wyjątkowy smak wołowiny!

Jednym z ważniejszych aspektów, tuż obok higienicznych warunków produkcji, jest właściwy rozbiór wołowiny. Kilka słów na ten temat powiedział jeden z pracowników przedsiębiorstwa Eco-Beef:

Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że na finalny smak wyrobów mięsnych i przyrządzonych z nich potraw, kolosalny wpływ ma sposób rozbioru wołowiny. Właściwe porcjowanie i cięcie decyduje o właściwościach mięsa. Sprawia, że elementy wołowe są bardziej soczyste i łatwe w dalszej obróbce. W Eco-Beef stosujemy najbardziej profesjonalne metody i kompleksowo rozbieramy wołowinę. Gotowe elementy możemy schłodzić, zmrozić bądź zapakować próżniowo. Wszystko w zależności od potrzeb Klientów.

Czym jeszcze wyróżnia się zakład rozbioru Eco-Beef?

Dużą zaletą współpracy z polską firmą Eco-Beef jest jej szeroki zakres działalności. Obejmuje ona bowiem cały łańcuch handlu wołowiną – począwszy od skupu żywca, przez ubój, rozbiór i przetwórstwo. Dzięki temu można mieć pewność, że mięso jest świeże i wysokiej jakości. Klienci mogą też wybrać czy wolą mięso z bydła dorosłego czy może preferują to, uzyskiwane z młodych byków i jałówek Poza tym, pracownicy przedsiębiorstwa na pierwszym miejscu stawiają oczekiwania kontrahentów. W praktyce oznacza to, że są w stanie wyjść naprzeciw prośbom i zrealizować indywidualne zamówienia. Zatem, jeśli jako przedsiębiorca zastanawiasz się, gdzie zamawiać wołowinę – zapoznaj się z ofertą Eco-Beef!

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz