Artykuł sponsorowany

Dlaczego warto kupić zwierzęta hodowlane z Gospodarstwa Bostauria?

Dlaczego warto kupić zwierzęta hodowlane z Gospodarstwa Bostauria?

Poszukujesz wołowiny kulinarnej o wyjątkowych walorach smakowych? Ważne jest dla Ciebie, aby pochodziła ona ze sprawdzonego miejsca? A może zastanawiasz się nad założeniem własnej hodowli? Potrzebujesz doradztwa i pomocy w tym zakresie? Sprawdź ofertę gospodarstwa Bostauria z Aleksandrii Drugiej, które prowadzone jest przez Monikę Kopica.

Profesjonalizm i doświadczenie

Gospodarstwo hodowlane Bostauria, położone w województwie śląskim na terenie Parku Krajobrazowego Lasy nad Górną Liswartą, jest rodzinnym gospodarstwem ekologicznym. Działalność rolnicza prowadzona jest w sposób ekstensywny w trosce o środowisko naturalne. Hodowane są tutaj zwierzęta szczególnie nadające się do pielęgnacji krajobrazu.

Od 2011 roku jako jedno z pierwszych w Polsce, gospodarstwo Bostauria prowadzi hodowlę bydła galloway w różnych odmianach barwnych. Stado hodowlane oznaczone jest numerem 002.

Gospodarstwo od 2012 roku zajmuje się również hodowlą zachowawczą ras rodzimych, czyli bydła polskiego czerwonego oraz owiec wrzosówka. Zwierzęta z tego gospodarstwa otrzymują tytuły czempionów na wystawach krajowych i regionalnych.

Warto również zwrócić uwagę na konie irish cob oraz koty ragdoll. W tym miejscu utrzymywane są także owce czterorogie, kozy miniaturowe i osły. Duża waga przywiązywana jest do komfortu zwierząt, w gospodarstwie realizowane są programy dobrostanu krów mamek, krów mlecznych oraz owiec.

Bogata oferta

Wołowina kulinarna z bydła galloway o niepowtarzalnych walorach smakowych to jeden z produktów, jaki oferuje Gospodarstwo Hodowlane Bostauria. Z powodzeniem może być wykorzystywane do domowego użytku lub w restauracjach. Mięso to charakteryzuje się marmurkowatością, która nadaje mu wyjątkowego smaku, kruchości oraz soczystości.

Opasane bydło rośnie powoli, w naturalny sposób, bez antybiotyków i hormonów, Warto zwrócić uwagę na żywienie naturalnymi paszami, które są wytwarzane w gospodarstwie (siano, kiszonka oraz pastwisko), bez udziału żadnych przemysłowych mieszanek. To sprawia, że mięso oprócz niepowtarzalnego smaku, ma również właściwości prozdrowotne, dzięki zawartości kwasów omega 3 i 6. Przed sprzedażą dojrzewa ono w chłodni około 10 dni, co umożliwia rozwinięcie w pełni jego walorów kulinarnych. Potwierdzeniem wysokiej jakości jest oznaczenie Galloway Genussfleisch przyznawane przez BDG Niemiecki Związek Hodowców Bydła Galloway.

Bostauria prowadzi sprzedaż materiału hodowlanego bydła rasy galloway i polskiego czerwonego oraz owiec wrzosówka. Oferuje także pomoc w rozpoczęciu działalności hodowlanej oraz doradztwo w prowadzeniu hodowli.

Opracowanie:
Aleksandria Druga, Mostowa 7
tel. 667 196 269
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz