Artykuł sponsorowany

Co dokładnie produkują firmy drobiarskie?

Co dokładnie produkują firmy drobiarskie?

Większość ludzi wykorzystuje do codziennych potraw mięso drobiowe. Korzystając z jego doskonałych wartości odżywczych, sporządzić można zdrowe i smaczne posiłki, dlatego jest tak pożądane. Warto jednak wiedzieć, jak wygląda dbanie o sterylność podczas całego procesu produkcyjnego mięsa z drobiu w renomowanych firmach drobiarskich. Ich szeroki asortyment obejmuje bowiem wiele produktów – jakich dokładnie?

Restrykcyjne normy

Produkcja mięsa to szereg skomplikowanych procesów, które mają na celu dostarczenie klientowi produktu najwyższej jakości, pozbawionego jakichkolwiek wad. Wyeliminowanie możliwości pojawienia się szkodliwych bakterii lub zanieczyszczeń to priorytet dla firm drobiarskich, które do tego celu wykorzystują innowacyjne technologie. Poszczególne produkty cyklicznie poddawane są precyzyjnym badaniom laboratoryjnym, wykluczającym możliwość występowania nieprawidłowości w mięsie. Firma Drobiarska Sp. z o.o. znajdująca się w Strzegomiu to nowoczesny zakład, który rygorystycznie przestrzega wszelkich norm sanitarnych oraz bezpieczeństwa i higieny pracy w zakresie produkcji mięsa drobiowego. Istotne jest też zwracanie uwagi przez producenta drobiu na analizę zagrożeń i krytycznych punktów kontroli w całym cyklu produkcyjnym. Oznacza to nadzór aż do ostatecznego wydania mięsa do klienta, dzięki czemu ma on gwarancję, że otrzymuje drób wysokogatunkowy. Wykwalifikowani pracownicy zajmują się selekcją, a poszczególne części mięsa drobiowego, np. filet, poddawane są dodatkowej segregacji jakościowej. Jakie dokładnie produkty mięsne można uzyskać z drobiu?

Bogata oferta

Z kury wyodrębnić można kilka części przeznaczanych następnie do celów spożywczych w gastronomii. Najpopularniejszą z nich jest zdecydowanie filet z piersi. Przy rozbiorze tuszki uzyskuje się też skrzydło z kury i mięso z nogi. Części te wykorzystywane są w gastronomii jako podstawowy element potraw mięsnych. Dzięki swoim walorom zyskało uznanie wśród smakoszy na całym świecie, którzy na różne sposoby przyrządzają poszczególne fragmenty mięsa z kury. Warto wiedzieć, że tego typu zakłady oferują też swoim klientom kurę w całości.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz